Vanquish Yachts | Eenvoud | Custom website

Vanquish Yachts maakt aluminium motorjachten. Deze handgemaakte jachten zijn high-end, high-quality, snel en zeer manoeuvreerbaar. Vanquish Yachts is een merk van eigen Hollandse bodem. Wij werken sinds 2015 voor het merk. Het merk heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een premium brand en is wereldwijd actief.

Vanquish Yachts

Website

De eerste website van Vanquish Yachts werd in 2015 door ons is gelanceerd, welke gebaseerd was op de jachten die toen in aanbouw en getekend waren. In 2017 hebben wij wederom een nieuwe website ontwikkeld, welke op het gebied van techniek en visueel vele stappen heeft gemaakt.

De uitdaging

De oude website van Vanquish Yachts was statisch en beperkt. In de jaren zijn er veel nieuwe jachten ontwikkeld en is veel tijd besteed aan de uitstraling, fotografie en films. En bij zulk prachtig materiaal hoort natuurlijk een website die daarbij past.

Nieuw concept

Eenvoud heeft een nieuw concept gecreëerd waarbij story, dynamiek, beeld en film de hoofdrol spelen. De gebruiker wordt meegenomen in de wereld van Vanquish Yachts.

Voorstel is geweest om met andere technieken te werken om een app achtige gebruikservaring te realiseren zodat navigatie en pagina transities smooth in elkaar over gaan.

Resultaat

De website start met een fullscreen video in de header die afwisselt met foto en tekst. De opbouw van de onderliggende pagina`s volgen een verhaallijn waarbij afgewisseld wordt met beeld, tekst video, galerijen en sliders.

De frontend is gemaakt in VUE.js en hierdoor laden pagina’s snel en krijgt de website een app like gevoel. Daarnaast is het CMS WordPress gekoppeld middels WP REST API voor een gemakkelijk content beheer.

Andere websites...