Eenvoud Data Visualisatie | Complexe data eenvoudig onstluiten

Datavisualisatie

Tegenwoordig is data ontzettend belangrijk. Door het goed meten van je data en het creëren van inzichten door middel van statistieken kun je ervoor zorgen dat je bedrijf en zijn processen optimaal verlopen. Het kan je bijvoorbeeld inzicht geven in bepaalde KPI’s die wel of niet gehaald worden of taken die meer sturing nodig hebben. Data is your best friend en Eenvoud kan jou helpen om dit inzichtelijk te maken. Ons doel is om jouw meest complexe of repetitieve taken zo eenvoudig mogelijk te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie

Waarom Datavisualisatie?

Data visualisatie is structuur en inzicht brengen in de data die je al hebt, om tot nieuwe inzichten te komen. Elk bedrijf genereert dagelijks heel veel soorten data. Of dat nou gaat over de bedrijfsprocessen, de uren die worden ingezet of om de interactie met klanten. Wat in veel bedrijven voorkomt is dat data in een verouderd systeem verspreid wordt bijgehouden of handmatig in spreadsheets wordt ingevoerd. Vervolgens dient er wekelijks of maandelijks een rapport uitgedraaid te worden om de rest van het team de data en inzichten te presenteren. Met data visualisatie kun je data direct inzichtelijk maken, waardoor het makkelijker wordt om conclusies te trekken of om op tijd te kunnen zien hoe het nou echt gaat met het bedrijf. Tevens, biedt data visualisatie ook realtime inzicht in de data en performance, voor het hele bedrijf. En het leuke is, dit kan allemaal automatisch, op 1 plek en overzichtelijk!

AANPAK

Bij Eenvoud doen we alles in-house. Van concept tot ontwikkeling. Afhankelijk van de omvang van het project wordt de juiste werkwijze gekozen. Bij datavisualisatie projecten wordt vaak met een Agile methodiek gewerkt. Deze flexibele aanpak stelt de klant in staat de regie in handen te houden omdat het project in kleinere deelprojecten (sprints) wordt ingedeeld. De klant bepaald welke onderdelen binnen de sprints vallen en zo welke functionaliteiten prioriteit hebben.

Gebruiksvriendelijk

Naast onze technische oplossingen om verschillende bronnen met data te combineren tot een visualisatie, hechten wij ook veel belang aan het ontwerp en de inrichting van de app. Onze designers creëren niet alleen een aantrekkelijke Look & Feel, maar vinden het ook erg belangrijk om de User Experience optimaal te krijgen. Dit is een van overwegingen voor het overstappen op een ingewikkelde Excel sheet met tabellen tot het gebruik van een data visualisatie tool. Een gebruiker kan gemakkelijkere analyses maken en sneller conclusies trekken. Eenvoud stelt jou in staat om je te focussen op dat wat ertoe doet: zelf de regie houden over je bedrijf door jouw bedrijfsdata te centraliseren in één management dashboard. Real-time beschikbaar waar en wanneer je maar wilt. Ook bijvoorbeeld in een handige app form!

ONDERSTEUNING IN BEDRIJFSPROCESSEN

We kunnen tools ontwikkelen waarmee we bestaande systemen aan elkaar koppelen, maar we kunnen ook een tool ontwikkelen waarbij teamleden zelf data kunnen invoeren. Door middel van manipulaties is het ook mogelijk om voorspellingen te doen en verschillende scenario’s te schetsen, omdat het inzicht geeft over belangrijke gebeurtenissen en zo weer helpt in het beslissingsproces. Zo kun je vooraf betere inschattingen maken en beter voorbereid zijn.

Bekijk ook eens..