Aqua For All | Eenvoud | Custom website

Aqua for all

Website

Eind 2019 benaderde Aqua For All ons voor een nieuwe website. Aqua For All is een organisatie die zich inzet om schoon drinkwater en sanitair voor iedereen te realiseren over de gehele wereld. Dit doen ze door ondernemers en investeerders aan elkaar te koppelen, zodat zij mooie initiatieven kunnen starten. De website was met de tijd wat verouderd geraakt. Daarnaast hadden zij de wens om de website zelf eenvoudiger aan te kunnen passen.

 

De uitdaging

De website van Aqua For All was ook verouderd op het gebied van techniek. Wanneer de code van een website verouderd raakt, riskeer je dat deze makkelijker gehackt wordt of stuk gaat. Daarnaast paste het ontwerp niet meer bij de huidige trends en werd hij daardoor minder aantrekkelijk gevonden door gebruikers. Aqua For All liet een nieuwe huisstijl ontwikkelen. Voor ons de uitdaging om hiermee een geheel nieuwe frisse look te creƫren.

Nieuw concept

In het nieuwe ontwerp hebben wij de website in een aantrekkelijker jasje gestoken en de techniek erachter verbeterd. Zo hebben wij een video in de header geplaatst die direct inspeelt op het gevoel dat de gebruiker krijgt bij het merk Aqua For All. Daarnaast hebben wij er voor gekozen om de aandacht te richten op de lopende initiatieven en de mensen achter Aqua For All.

Een belangrijk onderdeel voor het verbeteren van de website was de twee-deling in de doelgroep. De ondernemers die graag een project willen starten en de investeerders die graag een project willen financieren. Beide doelgroepen dienen anders aangesproken te worden. Niet alleen op gebied van content, maar ook hoe deze pagina’s werden bereikt binnen de website. Hiermee hebben we rekening gehouden in het ontwerp.

 

Het resultaat

Het resultaat is een frisse nieuwe website met meer interactie en een duidelijke structuur. De doelgroepen worden beiden aangesproken vanaf de homepagina en er is een completer beeld voor de gebruiker wat de organisatie precies doet.

Om Aqua For All te helpen met het beheren en bewerken van de content op de website hebben wij verschillende blokken gebouwd. Bij Eenvoud ontwikkelen we website’s met een eigen Page Builder, waar je door middel van zogenaamde custom blokken, gemakkelijk en snel een pagina kan opmaken en bewerken. Ons systeem is erg flexibel, waardoor de klant veel vrijheid heeft. Ook het toevoegen van extra blokken is geen probleem.

Bekijk het volledige resultaat op

Andere projecten