De Hortus | Eenvoud | Custom website

De Hortus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, gelegen in Amsterdam.

De Hortus

Website

De Hortus had een nieuw digitaal visitekaartje nodig die de bezoeker uitnodigt om de tuin te komen bekijken. De website zou samen moeten gaan met de prachtige fotografie en het felle kleurenpalet die de Hortus van hun tropische en inheemse bomen en planten had gemaakt. Aan ons de taak om dit zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

De uitdaging

De uitdaging bij de Hortus was om de website zo vorm te geven dat het de sfeer had van de tuinen zelf. Aan de ene kant rustig en fijn om te lezen, en aan de andere kant kleurrijk en veel beeldmateriaal van bloemen en planten. Daarnaast had de hortus ook veel content die onderverdeeld moest worden tussen de verschillende content blokken.

Resultaat

Voor de nieuwe website hebben wij gekozen voor grote header afbeeldingen die de sfeer goed weergeven en alle mooie planten tot in detail laten zien. De content hebben wij rustig gehouden door met witruimte te werken en lichte kleuren. Een leuk element is het categorieblok, waarbij we gebruik maken van afbeeldingen op de achtergrond.

Bekijk hier het volledige resultaat

See other projects