Release website Schadefonds Geweldsmisdrijven - Eenvoud

Release website Schadefonds Geweldsmisdrijven

23 maart 2020

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven (Ministerie van Justitie en Veiligheid) vroeg ons de website te verbeteren, met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en beveiliging.

 

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Ons team heeft de website flink onder de loep genomen. Alle pagina’s pagina’s binnen de website zijn doorlopen en het CMS is geïnspecteerd op gebruiksvriendelijkheid. Waar liepen we als gebruiker op vast? Zijn er elementen die niet naar behoren werkte? Dit alles hebben wij genoteerd en voorgelegd bij de klant. Op basis van de gevonden informatie zijn we van start gegaan met het uitwerken van de verbetering van de User Experience. Na goedkeuring zijn de developers aan de slag gegaan met het technisch uitwerken van al deze elementen.

Een belangrijk onderdeel binnen de website van Schadefonds Geweldsmisdrijven is het FAQ-gedeelte. Aan de voorkant van de website worden deze op verschillende wijze getoond, maar aan de achterkant waren deze lastig toe te voegen. Deze vragen zijn nu met enkele klikken toe te voegen aan een pagina waardoor het voor de eindgebruiker een stuk makkelijker gaat.

In de nieuwe opzet is gebruik gemaakt van een custom page builder. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven kan nu snel en gemakkelijk content wijzigen en toevoegen.

BEVEILIGING

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is een overheidsinstelling. Dit betekent dat zij aan verschillende regelgevingen van de overheid moeten voldoen als het gaat om beveiliging. Ook op digitaal gebied. Wij hebben aan de hand van een technische checklist de eisen van de beveiliging nagelopen en juist opgeleverd. In het eerste deel van onze artikelserie over beveiliging vertellen wij meer over de beveiliging van websites

RESULTAAT

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de website hier.