De nieuwe Eenvoud website - Eenvoud

De nieuwe Eenvoud website

30 september 2020

Als digital Agency wil Eenvoud uiteraard voorop lopen als het gaat om onze eigen website. Wij vonden dat onze site wel een opfrisbeurt kon gebruiken en hebben tussen onze drukke werkzaamheden tijd gevonden om daar hard aan te werken. We zijn weer up to date qua design en techniek, Eenvoud 2.0!

Eenvoud 2.0

Design & Mobile first
Het eerste wat je op zal vallen is het vernieuwde design. We hebben hiervoor de oude website als basis genomen en de stijl een flinke opfrisbeurt gegeven. Zo gebruiken we onder andere minder kleurvariaties van het menu en hebben we een nieuwe illustratie stijl toegevoegd. Met de nieuwe stijl maken we onze naam waar. Eenvoud. We gebruiken alleen beeld en tekst als dit iets bijdraagt aan de gebruikerservaring. Daarnaast hebben we ook extra focus gelegd op de UX van de mobiele website. Mede om voor te zijn dat Google vanaf september 2020 alle websites “mobile first” is gaan indexeren. Dit betekent dat Google eerst zal bekijken hoe goed een website presteert op mobiel en daarna pas op alle andere formaten.

De basis
Onder de motorkap hebben we een aanzienlijke hoeveelheid upgrades en verfraaiingen aangebracht. Allereerst hebben we onze website gebouwd in de laatste versie van onze custom build Eenvoud theme starter. De basis van onze theme starter zit strak in elkaar, zodat de website een flinke tijd mee kan. Ook is het voor ons eenvoudig om hieraan toevoegingen of verbeteringen te doen. Dat is niet alleen een voordeel wat voor ons zelf geldt, maar eigenlijk voor al onze bestaande klanten. Uit ervaring weten wij dat dit bijdraagt aan de veelal lange samenwerkingen met onze klanten.

WordPress 5.5
Met het uitkomen van WordPress 5 (eind 2018) is de standaard editor, gebaseerd op TinyMCE, vervangen door de Gutenberg editor. De nieuwe editor maakt gebruik van blokken in plaats van een groot contentvlak, waardoor je met meer structuur en vooraf gecreëerde templates pagina`s op kan zetten. De WordPress gebruikers community was in eerste instantie vrij sceptisch over de nieuwe insteek, inmiddels is deze echter breed omarmt.

Eenvoud werkt al jaren met een eigen systeem wat op vergelijkbare wijze opgezet is, namelijk een blokstructuur met behulp van Advanced Custom Fields. Dit zijn flexibele blokken die je kan toevoegen en verslepen om een pagina op te maken. Tijdens het upgraden van onze eigen website, hebben we aan de Eenvoud theme starter ook de optie meegegeven Gutenberg te gebruiken. Zo kunnen klanten die pagina’s bewerken, waar nodig, ook de Gutenberg editor gebruiken.

Extra branding
De nieuwe website bevat ook een aantal nieuwe elementen en functionaliteiten. We hebben een Instagramfeed toegevoegd die we kunnen filteren op basis van hashtags en gebruikers en we lichten onze laatste blog artikelen uit op de homepagina. Daarnaast is er onlangs een videoploeg bij ons langs geweest voor de opnames van het RTLZ programma “De Barometer”. Dit beeldmateriaal hebben wij gebruikt om een eigen video te monteren. Deze video is nu te zien in de header van onze “over ons” pagina.

Wil jij dat er ook eens een expert kijkt of je website toe is aan een update/-grade? Of heb je nog geen website en wil je er een? Stuur ons dan een bericht.