Universal Google Analytics stopt - Eenvoud

Universal Google Analytics stopt

29 mei 2022

Google heeft aangekondigd te gaan stoppen met Universal Analytics. Dit is de versie van de tool die sinds 2012 bestaat en wordt gebruikt om statistieken van website bezoekers te verzamelen. Vanaf 1 juli 2023 wordt deze manier van statistiekverzameling niet meer ondersteund door Google.

Wat zijn hiervan de gevolgen?

Website eigenaren zijn genoodzaakt over te stappen op de nieuwe versie van de tool: Google Analytics 4 (GA4). Het overstappen is helaas niet met een simpele update gedaan. Het is een compleet nieuw dashboard, inclusief nieuwe functionaliteiten omtrent het meten van het websiteverkeer. Dit betekent dat iedereen opnieuw moet beginnen met het verzamelen en meten van data. Oude gegevens kunnen helaas (vooralsnog) niet worden overgezet naar het nieuwe dashboard.

Overstappen naar GA4?

Wij adviseren nu al te beginnen met de overstap naar het nieuwe systeem, zodat er tot 1 juli 2023 tijd is om te wennen aan de nieuwe manier van data verzamelen en zodat het dashboard op een zo efficiënt mogelijke manier ingericht kan worden. De twee verschillende versies van Google Analytics kunnen tot die tijd parallel aan elkaar data verzamelen.

Afhankelijk van de complexiteit van de website kan het voor de overstap nodig zijn dat een van onze developers, aanpassingen moet doen. Bijvoorbeeld wanneer je doelen hebt ingesteld, UTM tagging gebruikt, advertenties hebt gekoppeld of leads bijhoudt. 

Wil je weten of bovenstaande op jouw website van toepassing is, of heb je vragen over de nieuwe versie van Google Analytics? Neem dan contact met ons op en wij helpen je met de overstap.

 

Neem contact met ons op!