Pizzeria Eenvoud - Eenvoud

Pizzeria Eenvoud

26 mei 2021

Het Donderse-digi-ding™ is in de maand mei culinair ingevuld. Nou ja, alle Eenvoudians hebben in ieder geval hard hun best gedaan om een smaakvolle hap op tafel te zetten voor zichzelf en hun thuiskantoorgenoten (3x de woordwaarde).

Voor degenen onder ons die niet bekend zijn met het Donderse-digi-ding™:


don✦der✦se-✦di✦gi-✦ding | dondersedigiding

  1. maandelijks terugkerend uitje bij Eenvoud, uit (covid) nood digitaal ingevuld

Op dinsdag zou er een mysterieus pakket bezorgd worden bij elk lid van het Eenvoud gilde wat linea recta in de koelkast opgeborgen diende te worden (zonder eerst een blik op de inhoud te werpen). Dat ging uiteraard niet bij iedereen zoals gepland, zowel op het vlak van timing als gehoorzaamheid, maar op de bewuste woensdag zat heel Eenvoud, inclusief onze kersverse vader Philippe, om 17 uur klaar voor het Donderse-digi-ding™. Het pakket mocht uit de koelkast, de oven werd op 240 graden gezet en de bloem kon uitgestrooid worden over het aanrecht.

Die bloem lag wel wat lastig bij dees en geen. Na enige discussie of het meegeleverde nou bloem of parmezaanse kaas betrof (sommigen onder ons kregen zo een wel heel bijzondere topping op de pizza), kon iedereen zich uitleven op zijn eigen creatie. De amateurs pakten er deegrollers en zelfs cocktailshakers bij om een mooie ronde pizza te creëren, de pro’s onder ons masseerden het deeg tussen hun vingers door om zo tot pizzaperfectie te komen.

Na het uitsmeren van de tomatensaus, het verdelen van de kaasblokjes en mozzarella bolletjes (en dan nog de bloem topping) kon de creatie de oven in. Vervolgens even wachten… nog even wachten… Pizza!

Aftoppen met een bosuitje, rucola en pestodressing en … eten maar! Een van de leukste, maar in ieder geval de lekkerste Donderse-digi-ding™-en tot nu toe. Hopelijk kunnen we de volgende keer gewoon aan de keukentafel op kantoor samen sushi maken met zijn allen of een bbq doen in de tuin op vrijdagmiddag!

Wil jij meedoen aan het volgende Eenvoud Donderse-digi-ding™? Kijk dan of we een mooie job voor jou beschikbaar hebben op onze website of stuur een open sollicitatie naar info@eenvoud.nl