5 TIPS VOOR EEN GOEDE WERKSFEER OP KANTOOR - Eenvoud

5 TIPS VOOR EEN GOEDE WERKSFEER OP KANTOOR

22 augustus 2022

Een goede werksfeer wil natuurlijk iedereen, dit is alleen niet altijd vanzelfsprekend. Wij bij Eenvoud hechten hier veel waarde aan. De werksfeer is alles bepalend in het functioneren van de werknemers. In dit artikel lees je 5 tips hoe wij als team Eenvoud de werksfeer zo goed houden.

TIP 1 : ORGANISEER UITJES

Een goede werksfeer op kantoor is net zo belangrijk als de resultaten. Het organiseren van uitjes met het gehele team is een makkelijke manier om dichter tot elkaar te groeien als team. Onder het genot van een drankje is er ook sneller een mogelijkheid om over andere dingen te praten dan werk. Denk aan een barbecue, etentje of een andere leuke activiteit. Werknemers waarderen dit enorm, even de gedachten over werk op nul en genieten. Je zou ook wekelijks of maandelijks een borrel kunnen organiseren. Bij Eenvoud is er elke maand een borrel vaak vergezeld met een FIFA toernooi. Naar dat laatste kijken sommige van onze werknemers weken uit.

TIP 2 : WAARDERING

Waardering is iets heel makkelijks wat snel vergeten wordt. Een simpel compliment kan iemand al een voldaan gevoel geven. Het idee dat je als werkgever weet waar iemand mee bezig is of is geweest, betekent een hoop voor de werknemers. Dit geeft ze het gevoel dat ze er mogen zijn en gezien worden. Benoem daarom altijd bij feedback niet alleen de dingen die niet goed zijn, maar ook juist de dingen die wel goed zijn gegaan.

Een goede en positieve werksfeer bevordert de resultaten van je bedrijf. Tevreden werknemers zijn het halve werk. Je werknemers gaan met plezier naar werk, waardoor het ziekteverzuim ook vermindert. Toon daarom dus ook waarom je blij bent dat iemand voor je werkt.   

TIP 3 : TEAMWORK

Altijd alleen aan opdrachten werken is voor niemand leuk. Probeer daarom je werknemers samen te laten werken, zo kunnen ze van elkaar leren en sneller tot een oplossing komen Hoe beter je elkaar kent, hoe beter je op elkaar kunt inspelen. Het is fijn om te weten dat je als werknemer niet alleen staat. Op ieder moment iemand kunnen vragen om hulp of goed advies is iets wat een grote bijdrage heeft aan een goede werksfeer. 

TIP 4 : COMMUNICATIE

Communicatie is een belangrijk onderdeel voor een goede werksfeer. Het is van belang dat iedereen dezelfde informatie krijgt. Zo voorkom je dat mensen het gevoel krijgen buitengesloten te worden. Probeer als werkgever keuzes toe te lichten en sta open voor het gesprek. 

Geef je werknemers inzicht hoe het gaat met het bedrijf. Benoem de doelen en de motivaties waar je als bedrijf naartoe wilt werken. Organiseer kwartaal sessies, hier kunnen werknemers elk kwartaal de voortgang van het bedrijf zien. Tijdens dergelijke sessies is er ruimte voor idee├źn en feedback over hoe het afgelopen kwartaal is gegaan. Zo betrek je de werknemers nog meer in je bedrijf.

TIP 5 : LEERDOELEN

Bij Eenvoud vinden we het belangrijk dat iedereen blijft groeien in zijn of haar vakgebied. Daarom laten we iedereen leerdoelen opstellen. Deze zorgen ervoor dat onze werknemers uitgedaagd blijven worden naast hun reguliere werk. Leerdoelen bieden een mogelijkheid om aan andere skills te werken. Zo houden onze werknemers een goede balans tussen het reguliere werk en dingen waar ze graag in willen verbeteren. Geef hier als werknemer ruimte voor. De persoonlijke groei van je werknemers staat in direct verband met de groei van je bedrijf. 

BONUSTIP : NEEM JE HOND MEE NAAR KANTOOR

Natuurlijk is het wel van belang dat er geen allergie├źn, of te drukke honden zijn maar, een viervoeter als bonus collega kan een grote toegevoegde waarde zijn voor de werksfeer.  Even de hond aaien kan namelijk het stressgehalte van je werknemers verlagen. Even de gedachte op iets anders en de trouwe viervoeter wat aandacht geven. Want zeg nou eerlijk wie wil dit nou niet?